tisdag 29 maj 2012

Bildpedagog

Jag är utbildad i pedagogik, konst och multimedia.
Uppväxt i Växjö, boende i Malmö med man och barn.


Jag har arbetat som bildpedagog i många år på bland annat Malmö Kulturskola, Kulturkopplingen och Sjukhusskolan. Nu arbetar jag på Europaportens skolor.

Kulturpedagog i bild på Malmö Kulturskola.
Tillsammans med pedagoger och lärare i dans, teater, musik, film och bild arbetade jag i Malmö Kulturskolas Pröva-på-verksamhet för Malmös elever i år 1. Eleverna får uppleva och pröva på olika konstarter. Jag arbetade med bild.

Bildpedagog på Kulturkopplingen, Västra Innerstaden, Malmö.
Vi arbetade på stadsdelens alla skolor och förskolor och resursskolor (se bland annat sjukhusskolan nedan) i olika teman och ämnen utifrån bildspråket med barn/elever i åldrarna 1-19 år. Arbetet i skolan utgår från var de arbetar med för tillfället i olika ämnen eller annat önskemål/behov. Man planerar innehållet med lärarna. Ibland har de förslag, och ofta har vi idéer och tankar vad som passar.


Arbete kan innehålla: 
måleri (acryl, akvarell, krita, blandtekniker…) 
bygge (av återvinningsmaterial, smide, lera, gips, papiér mache, mosaik…) 
fotografering + bearbetning i Photoshop, utställning... 
animation (leranimation, cutout, dataanimerat…)
I vårt arbete ingår fortbildning och personalkvällar för lärarna där de kan arbeta med t ex foto, fotoredigering eller måleri.
Jag arbetar även med layout till t ex utskick, dokumentation, utställningar, affischer och förskolekörens tröjor. Arbetet gör jag bland annat i Flash och Photoshop.

Bildpedagog på Sjukhusskolan i Malmö.Barn som liinne på eller är inskrivna på sjukhuset får dokumentera sin vardag där, genom att fotografera, bildbehandla i datorn eller animera. Vi byggde också upp en hemsida med elevernas bilder och filmer.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar